SUP túrák

Az állva evezés egyedül is kiválóan űzhető remek szórakozás, de aki valaha is evezett már másokkal együtt az pontosan tudja, hogy milyen vicces a közös SUP túra. Egymást kerülgetve vagy keskeny vízi ösvényen egymás mögött haladva nagyszerű közös élményeket élhetünk át.

Remek közösségi élmény, igazán felejthetetlen pillanatokat szerezhetünk és remekül össze kovácsolja a társaságot, főleg ha mindenki hasonló szinten áll. Ezért ajánlott csapatépítő trainingnek, vagy baráti társaságoknak, lehet a rendezvények csúcspontja legyen az szülinap, legénybúcsú vagy bármi más.

Balaton

A legtöbb nagyobb tavunk mellett szerveznek már túrákat is, amelyekhez bárki csatlakozhat, aki kedvet kapott egy kis evezéshez. Ezek általában a kölcsönzőtől indulnak, így nem kell feltétlenül saját SUP-ot vinni, hanem a túra árában a bérlés is benne van.

A Balatonon nagyon népszerűek az esti naplemente túrák, ahol olyan egyedülálló élményben lehet részed, amelyet még egy vitorlásról megtekintett naplemente sem múlhat felül. Ha ehhez hozzá teszed, hogy akár a barátaiddal is lehetsz közben, akkor gondolom már világos, hogy milyen remek program a túrázás.

Az északi parton a Tihanyból induló túrák a félsziget mindkét oldalára ellátogatnak. A Sajkod felé eső nádasos részén közvetlenül a pert mellett vezetnek a túrák, ahol igazi kihívás a szűk folyosókon való evezés. Itt számos madárral, teknőssel és siklóval találkozhatunk az evezés során. Hosszabb és rövidebb túrák is indulnak, 4 és 8 km hosszban. Ha Balatonfüred felé indulunk, akkor elhaladunk a Tihanyi-kútnál és megcsodálhatjuk a félszigeten magasodó hegyeket.

SUP Túra

SUP-pal túrázni igazi közösségi élmény!

Velencei-tó

A Velencei-tónál a nádasok, szigetek és úszólapok közötti barangolás az egyik legnépszerűbb SUP túra útvonal. Itt olyan helyekre juthatsz, el ahova sokszor még nagyobb csónakkal sem lenne esélyed bemenni.

A nádasok igazi, vad élővilágot rejtenek, amelyet minden természetet szerető embernek látnia kell. Agárdról és Velencéről nem kell túl sokat evezni, mindössze néhány száz méterre vannak az első nádasok a parttól, ezt a távolságot a kezdők is könnyedén teljesítik, utána pedig a vízinövények között, teknősökkel, madarakkal és siklókkal is találkozhatunk. Minden evezőcsapás újabb rejtett öblökbe visz el, ahol olyan kristály tiszta vízzel is találkozhatunk, hogy a halak vonulását is követhetjük szemmel.

Budapest és környéke

A kiteline Budapest környékén is szervez SUP túrákat. Szentendréről, a Római partról vagy akár a Ráckevei szigetről indulva. Sőt idén (2018) újra lesz Budapest SUP, amely egyedülálló, mert a Római partról indulva a Kopaszi gátig tart a, szervezett evezés. Erre évente maximum egyszer van lehetőség, így aki szeretném megnézni Budapestet a Dunáról egy SUP deszkáról, az semmiképp ne hagyja ki ezt a túrát.

A túrák hossza

A túrák a legtöbb esetben egy-két óra hosszúak, ezen alatt 3-6 kilométert teszünk meg, de ez függ a társaság tudásától és az időjárástól is. Ez a táv a kezdők által is könnyen teljesíthető, ha rendelkezel néhány óra gyakorlattal a Stand Up  Paddle terén, akkor nyugodtan jelentkezz egy ilyen túrára.

 

SUP túrák
5 (100%) 1 szavazat