SUP Jóga

A SUP jógáról röviden

Egyre több olyan sport van, ami ötvözetként jön létre, két teljesen önálló sportágból. A SUP jóga is ilyen, amely a tradicionális jógát keresztezi az állva evezéssel, bár a jóga esetében nem nagyon van evezés, de a SUP deszkák biztosítják a jógázás alapját a vízen.

A SUP eleve megdolgoztatja a törzs izmait, mert a deszka mozgását apró-pici mozdulatokkal kell folyamatosan kiegyensúlyozni, ehhez jön a jóga, amelyet a legtöbben a testi és lelki egyensúlyt megteremtő mozgásformaként ismernek.

Az állandó egyensúlyozás teljes mértékben lenyugtatja az elmét és kiüríti a fejünkből a gondolatokat, így kiválóan alkalmas a stressz levezetésére is.

A SUP jóga órák általában a kezdők által is könnyen elvégezhető gyakorlatok kapnak szerepet, mert a vízen egyensúlyozva ezek az ászanák is nagy koncentrációt igénylenek, így viszont a kezdőknek is meglesz az a sikerélményük amelyet a jóga, a SUP és a természet és vízközelsége együttesen biztosít.

SUP jóga deszkánA haladóbb jógázóknak is ajánlott a SUP jóga kipróbálása, mert a víz enyhe hullámzása, a folyamatos mikromozgások a már ismert gyakorlatok esetében is új, teljesen más élényt nyújthatnak, mint a jógateremben a szőnyegen végezve.

Milyen felszerelés szükséges a SUP jógához?

A legtöbb helyszínen a jógaórához biztosítják a SUP deszkákat, így azokat nem kell vinni. Elegendő a strandoláshoz általános felkészültség: Bikini/fürdőruha, vagy bármilyen kényelmes sportruházat, aminek nem baj ha esetleg vizes lesz. Ezen kívül naptej, napszemüveg és ha nagyon tűz a nap, akkor fejfedőre is szükség lehet.

Hol próbálhatom ki?

A Balaton és a Velencei-tó körül már több helyen kipróbálhatod a nyári szezonban a SUP jógát. Siófokon és Gárdonyban biztosan találsz olyan helyet ahogy SUP bérléssel együtt jóga órát is tartanak. A legtöbb esetben reggeli vagy esti órákban vannak a jóga oktatások, alkalmak.

Budapesten már egész évben járhatsz SUP jógára, hogy mindezt hogyan? Hát a medencés SUP jóga órákat tart Emoceanyoga.

Milyen a deszka jó a SUP jógához?

A legtöbb helyen olyan deszkákat fognak adni a jógához, ami kellően stabil így ezek a szélesebb felfújható SUP-ok szoktak lenni. Ezek között is vannak nagyobb, szélesebb darabok (75-80 cm), amelyek egy kezdő jógázó számára is biztosítják a kellő stabilitást a hullámzó vízen.

Vannak direkt jógához tervezett deszkák is, de ezek kevésbé elterjedtek, mivel másra nem használhatók így élőben még nem is találkoztam ilyennel.

 

Partnereket keresünk!

SUP kölcsönződ van? SUP túrákat szervezel vagy SUP jógát tartasz, netán deszkákat árulsz a webshopodban? Dolgozzunk együtt!

SUP jóga
5 (100%) 1 szavazat