SUP bérlés, kölcsönzés

Hol béreljek SUP-ot?

A sportág népszerűségének köszönhetően, ma már a nyári szezonban szinte minden nagyobb vizünk partján találhatsz olyan kölcsönzőt, ahol SUP deszkát is bérelhetsz, természetesen evezővel együtt.

A legtöbb strandon elsődlegesen ott érdemes a deszkákat keresned, ahol egyéb víz eszközöket pl.: vízibiciklit és kajakot is bérelhetsz. Mostanában még ritka az, hogy egy cég csak SUP deszkák kölcsönzésével foglakozik, de ilyet is láttam már.

Ezeket a kölcsönzőket, általában a strandok szélén kell keresned, de hidd el, ha ott leszel meg fogod találni. A legtöbb helyen a személyzet kedves, segítőkész, nyugodtan kérdezz tőlük, ha valamiben nem vagy biztos.

Most már nem csak a vízpartokon, hanem nagyobb városokban is bérelhetsz több napra felfújható SUP-ot, amit így bármilyen tóra magaddal vihetsz, ha esetleg ott nincs kölcsönzési lehetőség. Az ilyen fajta kölcsönzésnél általában nagyobb összegű kaució letételére lesz szükség, de meg így is megérheti 1 hétre deszkát bérelni, mint megvásárolni egy életre.

Mi jár a bérléshez?

Az alap, amit minden normális helyen meg kell kapnod az a deszka, evező és esetlegesen a mentőmellény. Ez utóbbi nem csak dísz, hanem életmentő eszköz lehet! Ha nem vagy biztos az úszótudásodban, esetlegesen a parttól távolabb szeretnél evezni akkor mindenképpen kérj!  A folyókon a vízirendőrök rendeszeresen ellenőriz is a meglétét és akár pénzbírsággal is súlytanak.

Voltunk már olyan helyen, ahol a bérlésnél vízre tették a deszkát és kérésre 10 percben elmagyarázták az alapokat is, de ez nem mindenhol van így. Én arra bíztatlak, hogy mindig inkább kérdezz, maximum nem kapsz választ.

SUP bérlés Balaton

Sup bérlésA Magyar tenger környékén rengeteg szörfiskola és kölcsönző van, akik felismerve a sportág népszerűségét, a hagyományos vitorlás deszkák mellett egyre nagyobb számban szereztek be SUP-okat is.

Sőt egyre több régi vízibicikli kölcsönzőben is bérelhetsz SUP deszkát akár egy órára vagy egész napra is.

Ahol biztosan tudsz bérelni:

 • Balatonaliga
 • Siófok
 • Zamárdi
 • Balatonföldvár
 • Tihany

A bérlési árak meglehetősen nagy szórás mutatnak, egy órára vetítve 1500-4000 Ft között mozognak a bérleti díjak a Balaton környékén.

SUP kölcsönzők a Balatonnál

SUP bérlés Velencei tó

A velencei tónál szinte minden strandon lehet SUP-ot bérelni. Sűrűn vannak a kölcsönzők, ahol a kajakok, kenuk és vízibicikli mellett SUP deszkát is bérelhetsz.

Sőt a Velencén nyaranta nyitva tartó Decathlonban lehetőséged van kipróbálni is a deszkákat, tehát nem csak az áruházban nézheted meg őket, hanem kiviheted őket a vízre is!

 • Gárdonyban
 • Agárdon
 • Velencén

Az árak itt nem mutatnak akkora szórást, egy órára vetítve 1500-2800 Ft között mozognak a bérleti díjak.

SUP kölcsönzők a Velencei-tónál

SUP bérlés Tisza-tó

A Tisza tónál több helyen láttunk már lehetőséget SUP bérlésre. Szinte minden strandon van kölcsönző és szerencsés esetben vízibicikli mellett SUP deszkát is bérelhetsz.

 • Kiskörén
 • Abádszalókon
 • Tiszafüreden

Sok helyen tartanak már SUP jóga órákat is, de itt az óra árában benne van a deszka bérleti díja is, így azzal külön nem kell számolnod.

 

Partnereket keresünk!

SUP kölcsönződ van? SUP túrákat szervezel vagy SUP jógát tartasz, netán deszkákat árulsz a webshopodban? Dolgozzunk együtt!

SUP bérlés
5 (100%) 4 szavazat